Източноевропейска СКЕНАР Конференция

Източноевропейска СКЕНАР конференция
20 – 24 септември 2017 г.
България

 

Уважаеми приятели!

От 20 до 24-ти септември в комплекс „Марина Кейп“, Ахелой, се проведе първата Източноевропейска СКЕНАР Конференция.

В продължение на 4 дни повече от 100 участници от 14 държави бяха заедно и обменяха своите опит и знания. Бяха изнесени 15 научни доклада и съобщения, проведена беше изключително интересна „Кръгла маса“, бяха презентирани последните технически новости в СКЕНАР технологията. За пръв път бе проведено и безплатно за всички блиц-обучение, на което изтъкнати преподаватели и СКЕНАР терапевти с богат опит показваха на участниците по една своя доказала ефективността си методика.

Бяха проведени и четири специализирани тематични семинара, насочени към заболяванията на опорно-двигателния апарат и неврологичните заболявания, в които взеха участие всички присъстващи членове на „СКЕНАР Асоциация – България“.

Всички доклади и семинари бяха преведени и на български език.

Правеше впечатление огромното внимание, с което участниците посрещаха всеки докладчик и преподавател. Независимо от натоварената вечерна програма, всеки ден, от сутрин до вечер залите, в които се провеждаха заниманията, бяха пълни.

Вечерните мероприятия, ще се запомнят от всички. Имаше всичко – и бурни танци край басейна по време на „Вечерта на България и СКЕНАР приятелите“, и многобройни номинации и призове, и много отличени с почетни грамоти заслужили СКЕНАР терапевти, и приятна екскурзия по тесните улички на древния Несебър, и незабравима вечер с нестинарски танци и фолклорна група от ансамбъл „Чинари“ в етно комплекс „Герана“.

Всички участници изразиха своята огромна благодарност към преподавателите, уважаваните от всички медици Ирина Ершова, Константин Никитин, Владимир Лопатко и Борис Кулижский. Освен великолепно подготвените семинари, те без да жалят труда си, с готовност продължаваха обучението и по време на почивките и не отказваха допълнителни разяснения и консултации, независимо от ограниченото време и умора.

Специална благодарност беше изразена и към завоювалия приза „Лучший СКЭНАР друг Болгарии“ Йосиф Семикатов, който не само активно участваше в селекцията и редакцията на всички материали по време на целия период на подготовката на конференцията, но и технически обезпечаваше от сутрин до вечер всяко заседание и обучение.

Сърдечни благодарности и на Росица Кабзева от „Марина Кейп Мениджмънт“ ЕООД, която не само с високия си професионализъм, но и с много лично, човешко отношение допринесе за перфектното протичане на конференцията!

Благодарности и на „Парти Арти“ ЕООД гр. Бургас, които великолепно свършиха своята работа и създадоха много настроение и положителни емоции по време на „Вечерта на „България и СКЕНАР приятели“.

Прилагаме малко снимки, които разбира се не могат да са илюстрация на всичко, което се случи през тези четири дни…