За кого е подходящ СКЕНАР?

МЕДИЦИ И ТЕРАПЕВТИ 

Приборите СКЕНАР се използват като основно или помощно средство в профилактиката и лечението на широк спектър заболявания, за лечение на функционални разстройства, при оказване на спешна помощ и в много неотложни ситуации. Серията професионални прибори са с широки лечебни възможности, висока надеждност и възможност за отразяване на голям обем информация. Апаратите за предназначени за използване от медицински специалисти от различни специалности. В своята работа СКЕНАР-терапия ползват специалисти от всички области както на конвенционалната (физиотерапевти, невролози, интернисти, педиатри, акушер-гинеколози, травматолози, спортни лекари и др.), така и на алтернативната (иглотерапевти, хомеопати, рефлексотерапевти) медицина. СКЕНАР успешно намира приложение в козметологията, рехабилитацията, кинезитерапията.

 

  ЗА ДОМА

СКЕНАР приборите за домашна употреба са незаменим помощник във всяко семейство. Това са серия прибори, предназначени за използване в домашни условия, по време на спорт и туризъм, в командировка, на почивка и екскурзия. Могат да се ползват за премахване на болката, лечение на респираторни заболявания, при травми, изгаряния, измръзване и др. Простотата на експлоатация, високата надеждност и ефективност правят апаратите ЧЕНС-СКЕНАР незаменими при оказване на първа помощ.

 • Приборите ЧЕНС-СКЕНАР успешно могат да се използват при:

  Самостоятелно лечение на битови травми, изгаряния и измръзвания I и II степен
  Намаляване или премахване на болки с известен произход
  Нормализация на съня и кръвното налягане
  Лечение на респираторни заболявания
  Снемане на отоци, и заздравяване на рани
  За поддържаща и болкоуспокояваща терапия при хронични заболявания
  За извеждане от шок, припадък, сърдечен пристъп – до получаване на квалифицирана помощ
  За подобряване качеството на живота при нелечимо болни
  За повишаване на жизнения тонус при възрастни хора
  За профилактика и повишаване на имунитета
  За укрепване на организма на децата
  При менструални болки
  За козметични процедури – „стягане” на кожата на лицето, отстраняване на бръчки, профилактика на стареенето на кожата

  Под ръководство на лекар приборите могат да се ползват при лечение на заболявания на :
  Нервната система
  Костно-мускулната система
  Дихателна система
  Сърдечно-съдова система
  Храносмилателната система
  Пикочо-полова система
  Заболявания на зъбите

  А също така при:
  Профилактика на страничните лекарствени ефекти
  Профилактика на усложнения при деца и възрастни след ваксиниране

  ЗА СПОРТИСТИ 

Съвременният спорт предполага все по-нарастващи психологически и физически натоварвания. В тази връзка все по-актуални цели са: повишаване на психологическата устойчивост, лечение на спортен травматизъм, лечение на общи заболявания без прием на медикаменти, пълна и бърза рехабилитация на спортистите, а така също удължаване на спортното дълголетие. Ниското тегло, лесната експлоатация и портативността, позволяват СКЕНАР приборите да се използват не само в специализирани кабинети, но и непосредствено на тренировка, състезание, по време на пътуване, в хотела.
Колкото по-малко е времето от настъпването на травмата или неразположението до въздействието със СКЕНАР, толкова по-голяма е ефективността при лечението, по-леко преминава заболяването, по-бързо настъпва цялостно възстановяване на организма. В тази връзка, присъствието на умеещ да си служи подготвен терапевт, по време на състезания, на тренировки и въобще на всяко място на което се намират спортисти, повишава ефективността на оказваната помощ.
От натрупаният до момента опит, може да се направи категоричният извод, че СКЕНАР – технологията в спортната медицина е успешно приложима, като една бързо действаща, безвредна (без странични и нежелани реакции) терапия, която значително увеличава потенциалните възможности на организма.

СКЕНАР Е и ЗА ВСИЧКИ, които искат да помогнат на себе си, на своите деца, родители и близки по един физиологичен, високоефективен и без вредните странични ефекти на медикаментите начин. Тази високоефективна и безвредна терапия е алтернатива, както за възрастни така и за деца. Една нова надежда, когато стандартните методи на лечение се оказват безсилни.